© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.06.2016 18:13:57

Žagar v Lendavi v lov na novo domačo zmago

Sobota bo v Petišovcih pri Lendavi v znamenju druge dirke letošnjega skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške v spidveju. Vozniki sosednjih držav, ki se jim bo pridružila še močna zasedba dirkačev iz Madžarske, Avstrije, Slovaške in Italije, bodo poskrbeli za zanimivo in izenačeno dirko.

Dogajanje se bo v Športnem centru Petišovci začelo ob 18.45, uradni trening pa ob 16. uri.

Potem ko se je sezona že dodobra razvnela, bo najbolj zanimivo videti boj tistih, ki so doslej pokazali največ. Matej Žagar in Hrvat Jurica Pavlic pa bosta po šovu, ki sta ga tudi s padci uprizorila na prvi letošnji dirki v Krškem, zagotovo še enkrat voznika, v katera bo usmerjeno največ pozornosti.

Kljub drugačnim napovedim se je na steze vrnil tudi Aleksander Čonda, ob Mateju Žagarju najboljši slovenski voznik zadnjih let. Član ST Lendava bo tako na domačem terenu pokazal, koliko znanja mu je ob nekoliko krajši pripravi na sezono ostalo v rokah in nogah.

Predvsem pa bo zanimivo, kako se bo spopadel z mladci, ki so letos že opozorili nase. Predvsem 17-letni Laščan Nick Škorja, ki navdušuje praktično povsod, kjer se letos pojavi. V Krškem se sicer ni uvrstil v finalno vožnjo, zato bo to njegov nov izziv v Lendavi. Močna tekmeca pa bo imel tudi v Žigi Kovačiču, lanskem mladinskem prvaku Slovenije, in Maticu Ivačiču, ki se vrača po padcu na dirki za Zlati znak Krškega.

Med premori bodo gledalci lahko spremljali tudi predstavitev flat track dirkanja, ki ga bodo predstavili vozniki iz Avstrije.

Lendavska dirka je po koledarju tretja v sezoni, praktično pa šele druga. Po uvodu konec marca v Krškem, kjer je slavil slovenski prvak Žagar pred Madžarom Jozsefom Tabako in Pavlicem, so aprila ljubljansko dirko morali odpovedati zaradi slabega vremena. Nadomestni termin je prireditelj AMTK Ljubljana našel v začetku julija, dirka bo na stadionu Ilirija 2. julija.