© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
11.06.2016 21:21:03

VN Kanade bo s prvega mesta začel Hamilton

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Reuters

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule ena v Montrealu.

Za 53. pole position v karieri je premagal moštvenega kolega pri Mercedesu Nemca Nica Rosberga, ki ga je prehitel za 62 tisočink sekunde, kar je najmanjša razlika med prvim in drugim v letošnjih kvalifikacijah.

Za Mercedesoma bo dirko s tretjega izhodišča začel Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), na četrto in peto mesto sta se uvrstila voznika Red Bulla Avstralec Daniel Ricciardo in Max Verstappen. Ob nizozemskem najstniku bo iz tretje vrste začel še finski veteran Kimi Räikkönen v drugem ferrariju.

Danec Kevin Magnussen, ki je na treningu pred kvalifikacijami trčil v zaščitni zid, a na srečo ostal nepoškodovan,v kvalifikacijah ni nastopil, saj njegovega dirkalnika pri Renaultu niso mogli pravočasno popraviti.

Sedma dirka sezone se bo začela v nedeljo ob 20. uri po srednjeevropskem času.

Po šestih je v vodstvu Rosberg s 106 točkami, Hamilton, ki je v Kanadi zmagal že štirikrat, pa jih ima na drugem mestu 24 manj. Tretji je Avstralec Daniel Ricciardo s 66.