© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
28.03.2016 18:16:34

Žagar znerviral Pavlica

Jurica Pavlic je po trčenju z Matejem Žagarjem izgubil kontrolo nad svojim motorjem.
Jurica Pavlic je po trčenju z Matejem Žagarjem izgubil kontrolo nad svojim motorjem.
mediaspeed.net

Krško je bilo tudi letos organizator uvodne dirke slovenske sezone v spidveju. Zbralo se je kar lepo število gledalcev, ki so bili na praznično nedeljo zadovoljni z videnim.

Uvodne vožnje niso kazale kakšne pretirane zavzetosti pri voznikih, toda zaključne vožnje so dvignile občinstvo na noge. Izredno razburljiva pa je bila osemnajsta vožnja, v kateri je na startu pobegnil Matic Ivačič pred Madžarom Tabako, ki sta se potem borila za prvo mesto, v ozadju pa je potekal boj med Omerzelom in drugim Madžarom Fazekasem. Ob koncu tretjega kroga je slednji napravil napako in obležal v blazinah na ovinku. V ponovljeni vožnji smo ponovno videli ogorčen dvoboj med Ivačičem in Jozsefom Tabako. Na ciljni črti je Madžar za nekaj centimetrov prehitel domačina in si s tem celo priboril finale.

V naslednji vožnji je za razburjenje poskrbel veteran Denis Štojs, ki je dolgo za seboj držal prvega favorita Mateja Žagarja. V tretjem krogu je prvaku le uspelo prehiteti razpoloženega Štojsa. Tudi zadnja redna vožnja je bila vrhunska. Nick Škorja si je želel priboriti veliki finale, toda najboljši hrvaški spidvejist Jurica Pavlic in Magoshi sta bila za malenkost premočna za mladega in nadarjenega Ljubljančana.

V velikem finalu je start po ogorčenem boju v prvem ovinku (dobesedno na komolcih) dobil Žagar pred Pavlicem. Ob koncu tretjega kroga pa je Denis Štojs doživel padec, ko je skušal napasti najprijetnejše presenečenje dirke, Madžara Jozsefa Tabako. V ponovljenem startu pa je Pavlic naredil napako in padel, potem ko ga je Žagar zaprl sredi prvega ovinka. Med njima se je že v prejšnjih startih kar pošteno kresalo. Močno grdo sta se gledala in dobila tudi opomin s strani glavnega sodnika Gregorja Tomažiča, ki pa tokrat ni imel najboljšega dne. Končno odločitev je tako prinesel šele tretji start, v katerem je bil Žagar je zanesljivo boljši, suvereno premagal Tabako in tako odločno startal na že petnajsti zaporedni naslov prvaka.

Čeprav je konkurenca letos zelo osiromašena, so mladi pokazali lep napredek. Tudi Madžari iz Gyule so se izkazali kot dobra poživitev za naše prvenstvo. Sama pripravljenost našega aduta za GP serijo Mateja Žagarja pa je tudi odlična, kar so pokazali predvsem obračuni s Pavlicem, ki je v teh dvobojih vedno zelo motiviran.

Naslednja dirka DP bo 9. aprila v Ljubljani. Že danes popoldne pa bo na znamenitem stadionu Marketa v Pragi, kjer poteka vsako leto VN Češke, prva dirka v pokalnem tekmovanju dvojic. V konkurenci Čehov, Slovakov, Madžarov in Hrvatov bosta Slovence zastopali dvojici Nick Škorja - Matic Ivačič ter brata Kovačič, Žiga in Jaka.

Izidi
1. M. Žagar (AMTK Lj.) 18
2. J. Tabaka (Mad) 13
3. J. Pavlic (UNIA Goričan) 14
4. D. Štojs (AMD Krško) 12
5. Ž. Kovačič (Kovačič Spedway Team) 11
6. N. Magoshi (Mad) 10
7. N. Škorja (AMTK Lj.) 9
8. R. Benko (Mad) 8
9. M. Ivačič (AMD Krško) 8
10. N. Vicentin (Ita) 7
11. J. Kovačič (Kovačič Speedway Team) 5
12. D. Bot (ST Lendava) 3
13. P. Scagnetti (Ita) 2
14. L. Omerzel (AMTK Lj.) 2