© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.11.2015 09:22:28

Briatore noče obiskati Schumacherja

Reuters

Italijanski poslovnež želi nekdanjega svetovnega prvaka ohraniti v takšnem spominu, kot ga je poznal.

Flavio Briatore je pustil globok pečat v formuli 1 kot šef Benettona in Renaulta. Bil je vodja italijanskega moštva, ko je Michael Schumacher z Bennetonom osvojil naslova svetovnega prvaka v letih 1994 in 1995.

Nemec je po dveh uspešnih sezonah zapustil ekipo in presedlal v Ferrari, a z Briatorejem sta še naprej ostala v tesnih stikih. Ko se je Schumacher pred skoraj dvema letoma ponesrečil, je Briatore dejal, da moli za svojega prijatelja.

OBVEŠČA GA MASSA
Vendar vse od nesreče Nemca še ni obiskal v bolnišnici, v intervjuju za Welt am Sonntag pa je razkril razlog za to. "Michaela se želim spominjati takšnega, kot sem ga poznal. Veliko sem bil z njim, imel sem ga rad in ga občudoval."

Briatore je vseeno na tekočem s Schumacherjevim zdravstvenim stanjem. "Felipe Massa me obvešča o stanju. On ga je že večkrat obiskal v bolnišnici," je pojasnil Italijan.

"NI VEČ GLADIATORJEV"
Poleg Schumacherja je Briatore v pogovoru za nemški časnik spregovoril tudi o sodobni formuli 1, ki je po njegovem mnenju izgubila del svoje privlačnosti.

"Ni več takšnih gladiatorjev, kot so bili Senna, Prost ali Schumacher. O njih so ljudje govorili tudi, ko ni bilo dirk. F1 sedaj ni več šov, niti prava dirka. Postala je preveč 'pridna', preveč čista," je dejal Briatore.