© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
12.11.2015 12:14:18

Stavnica vrača vplačila na Rossijevo zmago

Reuters

Razplet sezone v MotoGP še vedno buri duhove, najbolj pestro je seveda na Apeninskem polotoku.

Stavna hiša Bwin bo tistim, ki so pred zadnjo dirko sezone MotoGP v Valencii stavili na slavje Valentina Rossija v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, vrnila vplačane zneske. Odločitev se tiče le stavcev v Italiji.

Kot veste, so bili številni razočarani nad potekom zadnje dirke sezone, ko bi Rossiju naslov lahko prinesel le padec Jorgeja Lorenza s prvega na tretje mesto. Za to bi ga morala prehiteti Španca Marc Marquez in Dani Pedrosa, kar pa se ni zgodilo - po mnenju Italijanov zato, ker nista želela preprečiti slavja rojaka.

DENAR V OBLIKI BONUSOV

Zaradi množičnega ogorčenja sta Lorenzo in Marquez začela izgubljati sponzorje, geste v podporo Rossiju in njegovim navijačem pa se kar vrstijo. Zadnja je delo italijanske izpostave Bwina. Denar bodo stavcem vrnili v obliki bonusov za prihodnje dogodke.

"Bwin vedno promovira integriteto v športu, za izplačilo pa smo se odločili zaradi dogodkov v Sepangu in Valencii. Mislimo, da je poteza pravilna, saj želimo vrniti denar tistim, ki so verjeli v pošten dirkaški boj," je dejal Moreno Marasco, šef italijanskega Bwina.