© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
24.08.2015 09:31:32

Še ena huda nesreča v ZDA (video)

V ZDA se je v razredu IndyCar pripetila huda nesreča, po kateri se za življenje v Allentownu v zvezni državi Pennsilvaniji bori Justin Wilson. Okoliščine nesreče pa so skrajno naključne (od 7.04 naprej v videu).

Nesreča res nikoli ne počiva. Tokrat je počilo v ameriški seriji indycar v Poconu. Pred koncem dirke je vodilni Sage Karam zletel v ograjo in pri tem močno raztreščil svoj dirkalnik. Odbiti delci pa so odleteli v zrak in eden od teh je v čelado zadel nič hudega slutečega Justina Wilsona, ki je takoj izgubil zavest in končal ob ogradi.

Vesti iz bolnišnice so bile še hujše, kot so sprva predvidevali. Nesrečnik je v komi in se bori za svoje življenje. Utrpel je hude poškodbe glave, kaj več pa s strani vodstva tekmovanja ni bilo poslano v medije.

"Dirkač Andretti Autosporta Justin Williams je utrpel hude poškodbe glave. Je v komi in v kritičnem stanju. Naše misli in molitve so pri Justinu, njegovi družini in ekipi v teh težkih časih," je v izjavi za javnost povedalo vodstvo serije.

V zadnjem času je zaradi podobne poškodbe glave življenje izgubil Jules Bianchi v formuli ena, medtem ko Michael Schumacher zelo počasi okreva več kot leto in pol po nesreči na smučišču v francoskih Alpah.