© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
17.05.2015 19:53:39

Gajser nepremagljiv v Brežicah

osebni arhiv

Tim Gajser je na drugi preizkušnji državnega prvenstva v motokrosu pokazal, da ga bodo letos tekmeci težko premagali. Na preizkušnji v Brežicah je v najmočnejšem razredu open slavil prepričljivo in potrdil dobro formo s tekem svetovnega prvenstva razreda MX2.

Na startu se je tokrat zbralo lepo število najboljših motokrosistov - na dirki, ki so jo izvedli v AMD Brežice, se je zbralo 86 tekmovalcev v devetih kategorijah -, ki pa so se v elitnem razredu open pravzaprav borili le za drugo mesto. Gajser je bil premočan, drugo mesto je osvojil Peter Irt, tretje pa Klemen Gerčar.

Gajser je z atraktivno in brezkompromisno vožnjo navduševal gledalce, Klemen Gerčar pa se, kot kaže, vrača po lažji poškodbi, ki jo je staknil v nemškem prvenstvu. Za presenečenje pa je tokrat poskrbel Peter Irt, ki sicer tekmuje v nemškem prvenstvu ADAC, tokrat pa se je z drugim mestom zasluženo vrinil med Gajserja in Gerčarja.

V kategoriji MX 125 je bil Luka Milec najhitrejši na 125-kubičnih dvotaktnih motociklih. Drugo mesto si je privozil Tadej Dolinar, tretje pa Jaka Završan. V kategoriji MX2 (DP125) pa sta se borila Jan Pancar, ki je šele začel z dirkanjem na 250-kubičnem štiritaktnem motociklu, in bolj izkušeni Aljoša Molnar. Razdelila sta si enako število točk, a ker je Pancar zmagal v drugi vožnji, je dvignil pokal za prvo mesto. Tretje mesto je zasedel Anej Doplihar.

Naslednja dirka slovenskega prvenstva bo 25. junija v Mačkovcih.