© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.05.2015 12:45:21

V Barceloni najmanj do leta 2019

vszi

Barcelona bo gostila veliko nagrado Španije v formuli ena najmanj do leta 2019.

Organizatorji so podaljšali pogodbo z vodjem tekmovanja Berniejem Ecclestonom. Novico o triletnem podaljšanju dogovora, ki bi se sicer iztekel naslednje leto, so sporočili dan pred petindvajseto izvedbo tekmovanja na dirkališču v Kataloniji.

Vodja dirkališča Circuit de Barcelona-Catalunya Vicenc Aguilera je dejal, da je za njimi "zelo plodno obdobje sodelovanja s formulo ena" ter da računajo na podobno zgodbo "še v naslednjih 25 letih".

NASLEDNJE LETO TUDI HOCKENHEIM?
Direktor nemškega dirkališča Hockenheim Georg Seiler je zatrdil, da se bo naslednje leto dirka formule ena vrnila v Hockenheim. Nemci so prvič po letu 1960 letos ostali brez svoje velike nagrade. "Ne le 100-odstotno gotovo, 1000-odstotno bo VN leta 2016 pri nas. Imamo pogodbo in pogodbe vedno spoštujemo," je dejal Seiler.

Nemčija bi dirko morala gostiti 19. julija, a se je Mednarodna avtomobilistična zveza na zasedanju v drugi polovici marca v Ženevi odločila, da bodo Nemci ostali brez dirke v enem svojih paradnih športov.

Zaradi finančnih težav dirkališča na Nürburgringu naj bi bil gostitelj letošnje dirke Hockenheim, kjer pa so imeli zaradi gradbenih del premalo časa za kakovostno pripravo dirke. Prireditelji potem z vodjo formule 1 Berniem Ecclestonejem niso našli skupnega jezika.

VN Nemčije so do zdaj izvedli 61-krat. Poleg VN Nemčije je bil Nürburgring 14-krat prizorišče VN Evrope in Luksemburga.