© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
31.10.2014 11:54:07

Hamilton: Bilo bi res bedno

Reuters

Angleški dirkač se je pridružil večini, ki meni, da je podvojitev točk na zadnji dirki sezone absurd.

Čez dobre tri tedne bo končana sezona formule ena. Zadnja dirka je na sporedu 23. novembra v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih, glavni možje tega bencinskega športa na čelu z Bernijem Ecclestonom pa so se začeli poigravati z zamislijo, da bi ta dirka vsem voznikom prinesla podvojeni izkupiček točk.


O tem se spregovoril tudi Lewis Hamilton, ki z idejo ni zadovoljen, saj pravi, da bi to povsem spremenilo boj za naslov prvaka, ki bi na tak način postal prava loterija. "Z dosežki celotne sezone bomo prišli na start zadnje dirke, a to gre lahko vse v nič že v kvalifikacijah. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Bil sem že v tem položaju, da sem v zadnji dirki sezone izgubil naslov svetovnega prvaka," pravi Hamilton, ki ima tri dirke do konca prvenstvom 17 točk prednosti pred moštvenim kolegom pri Mercedesu Nicom Rosbergom.


"Pravo vprašanje je, ali je to pošteno? O tem se prvič govori v karavani formule ena. Spremembe so del življenja, če bo do tega prišlo, se bomo morali s tem sprijazniti, a res bi bilo bedno," je odkrito še dodal Lewis: "Sploh nočem razmišljati o tem, ker gre samo za širjenje negativne energije. Kar bo, pač bo. Vsi bomo še vedno v istem čolnu."