© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.09.2014 13:03:26

Rosberg v preteklosti v Monzi ni imel sreče

Reuters

Pred dirkači formule ena je trinajsta dirka sezone. Konec tedna se bodo za točke svetovnega prvenstva potegovali na dirkališču v Monzi, kjer se bo vozila VN Italije.

Sedem dirk pred koncem sezone v skupnem seštevku vodi Nico Rosberg, voznik Mercedesa je zbral 220 točk, 29 več od drugouvrščenega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona.

Belgijsko preizkušnjo je med drugim zaznamoval trk obeh dirkačev Mercedesa v drugem krogu. Nemec je dirko nato končal na drugem mestu in se prvič v karieri uvrstil na stopničke na tem dirkališču - zmagal je Daniel Ricciardo (Red Bull). Britanec pa jo je zaradi težav z menjalnikom končal po 38 krogih.

Rosberg je pred VN Italije optimistično razpoložen, čeprav se do zdaj v Monzi še ni pretirano izkazal. Na osmih dirkah je njegov najboljši rezultat peto mesto. Če želi osvojiti naslov svetovnega prvaka, bo moral to uvrstitev v nedeljo izboljšati.

"Dirkališče v Monzi mi je zelo všeč, a na njem v preteklosti res nisem imel sreče. Pred tremi leti mi celo ni uspelo priti niti skozi prvi zavoj. Vendar je letos vse drugače. Imamo odličen dirkalnik, moja samozavest je na zelo visoki ravni in prepričan sem, da bomo prišli do dobrega rezultata. Nič ni še odločenega v boju za naslov svetovnega prvaka, z dvojnimi točkami v Abu Dabiju se lahko zgodi marsikaj," je povedal Rosberg, in dodal: "Osredotočen sem na svoje delo, skupaj z moštvom bomo storili vse, da na zadnjih sedmih dirkah osvojimo maksimalno število točk, začeli bomo že konec tedna."