© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.08.2014 14:23:51

Hamilton se boji neuspeha

Reuters

Britanski dirkač Lewis Hamilton pravi, da nima občutka, da se bori za svoj drugi naslov svetovnega prvaka.

Svoj prvi naslov si je privozil pred šestimi leti, letos pa ima lepo možnost za ponovitev uspeha. Po enajstih dirkah (od devetnajstih) v skupnem seštevku drži drugo mesto in za vodlinim Nicom Rosbergom zaostaja enajst točk. Zanimivo je, da je kljub točkovnemu zaostanku za moštvenim kolegom v tem letu prišel do petih zmag, medtem ko je Nemec slavil štirikrat.

Devetindvajsetletni dirkač pravi, da sploh nima občutka, da se bori za svoj drugi naslov svetovnega prvaka. Zanj je, kot bi se v tem položaju znašel prvič, predvsem pa se boji neuspeha. "Vem, da sem to enkrat že doživel, a se kljub temu počutim, kot da bi se prvič boril za naslov. Vsaka dirka je zgodba zase, prav tako vsaka sezona. Vsako nedeljo te prevevajo drugačni občutki, vsak start je nova izkušnja," je dirkanje slikovito opisal Hamilton.

"Osvojitev naslova je zame pomenila olajšanje, saj si celo leto na trnih, ves čas premišljuješ o tem. Edini strah je strah pred neuspehom. Ko zmagaš, si misliš samo 'Hvala bogu, zdaj se lahko odpočijem'," je dejal voznik Mercedesa, in za konec še razkril, katerega dirkača je v svoji karieri najbolj spoštoval. "Še preden sem postal dirkač v formuli ena, sem od daleč vselej občudoval Ayrtona Senno. Vendar pa je bil najboljši dirkač, s katerim sem imel priložnost tekmovati, Robert Kubica. On je bil resnično izjemen."