© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
07.08.2014 11:40:43

Bradl zamenjal delodajalca

Reuters

Nemški motociklist v razredu MotoGP Stefan Bradl bo v letu 2015 vozil za drugo moštvo.

Pri ekipi LCR Honda ga bo v prihodnji sezoni zamenjal Britanec Cal Crutchlow, zato je moral Bradl najti novega delodajalca. Pogodbo mu je ponudilo moštvo Forward Yamahe. "Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da bo Stefan Bradl prihodnje leto naš član," je povedal lastnik ekipe Giovanni Cuzari. "Stefan je odličen dirkač in naš motocikel je ravno pravšnji za njegov načinu dirkanja, zato se veselimo sodelovanja. Poleg tega Nemčija za nas predstavlja pomembno tržišče, zato je zelo primerno v svoji ekipi imeti nemškega dirkača."

Štiriindvajseletni Bradl je bil član LCR Honde od leta 2012, ko se je kot prvak razreda Moto2 preselil v elitni razred. Bradl trenutno v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zaseda deveto mesto, njegova najbojša uvrstitev pa je četrto mesto, ki si ga je privozil na drugi preizkušnji sezone v ameriškem Austinu.

Jorge Lorenzo tako ostaja edini med najboljšo deseterico v tekmovanju, ki še nima pogodbe za prihodnjo sezono, a se zdi, da bo Španec podaljšal sodelovanje z Yamaho.