© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
25.07.2014 19:51:07

Maščevanje z veliko začetnico

Reuters

V četrtfinalu turnirja v Gstaadu sta se pomerila lanska finalista, Robin Haase pa je bil tisti, ki se mu je po koncu precej slajše smejalo.

Za Robina Haaseja je bil četrtfinalni obračun z Mihailom Južnijem v četrtfinalu ATP turnirja v Gstaadu z nagradnim skladom 485.760 evrov nekaj posebnega. Ne samo, ker je premagal prvega nosilca (bilo je 3:6, 6:1 in 6:4) in se prebil v polfinale, Nizozemčevo zadovoljstvo je bilo še toliko večje, ker je s tem poravnal tudi račun, ki je bil odprt natanko leto dni. Haase se je lani v Gstaadu prebil v finale, kjer pa je bil Južni boljši. Rus je verjetno verjel, da bo slavil tudi tokrat, to si je še toliko bolj želel, ker bi bila to njegova 450. zmaga v karieri. A po malce manj kot dveh urah je bil Haase tisti, ki je roke dvignil visoko v zrak.

"Do 5:2 v tretjem setu sem se počutil dobro. Toda nato se mi je zalomilo in ko je bilo le še 5:4 zame, sem mislil, da je vsega konec. Ob dvojni napaki sem izgubil ritem, a sem še naprej poskušal verjeti, da ga lahko premagam. K sreči mi je uspelo," se je smejalo 27-letniku iz Haaga, ki se bo v polfinalu pomeril s Juanom Monacom iz Argentine. V drugem polfinalu Pablo Andujar, ki je izločil drugega nosilca Marcela Granollersa, čaka na zmagovalca obračuna Fernando Velasco - Viktor Troicki.