© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.07.2014 22:51:13

Madžari in Srbi za slavje v Budimpešti

Reuters

Obe polfinalni tekmi evropskega prvenstva v vaterpolu sta bili pravi drami, na koncu so slavili gostitelji Madžari in aktualni prvaki Srbi.

Na evropskem prvenstvu v vaterpolu sta znana oba finalista. Gostitelji Madžari so se še kako namučili z Italijani in jih premagali le z 8:7, čeprav so pred tekmo veljali za absolutne favorite. Madžari so si v Budimpešti ključno prednost priigrali že na začetku, prvo četrtino so dobili s 3:1. Drugo so nato izgubili z 2:3, zadnji dve sta se končali neodločeno in varovanci Tiborja Benedeka so se veselili preboja v finale.

Še bolj razburljivo pa je bilo na derbiju med Srbijo in Črno goro. Slednja je vodila že z 8:4, toda nato zadnjo četrtino izgubila z 0:3 in se na koncu podpisala pod poraz z 9:10. Ključna je bila poteza ob koncu tretje četrtine, ko je srbski selektor Dejan Savić prvič na turnirju v gol poslal Branislava Mitrovića. Ta je nato zaklenil svoj gol, kar je njegovim soigralcem omogočilo, da so poraz spremenili v najslajšo možno zmago. Odločilni zadetek je dosegel Slobodan Nikić, Srbija bo tako branila evropsko krono, ki jo je pred dvema letoma osvojila v Eindhovnu. Finale bo v nedeljo ob 20.30.