© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
12.06.2015 14:03:30

Huda poškodba nekdanjega zvezdnika ragbija (video)

Nekdanji avstralski zvezdnik ragbija je na dobrodelnem dogodku utrpel hudo poškodbo desne roke.

V preteklosti ste z vrstniki zagotovo merili moči v priljubljeni igri "polaganje rok". Dva tekmovalca se primeta za roke, zmaga pa tisti, ki tekmečevo roko prvi položi na mizo. Zabavano merjenje moči, pri čemer gre lahko težko kaj narobe. No, po ogledu spodnjega videoposnetka boste videli, da temu le ni tako, ob naslednjem takšnem merjenju moči pa boste prav gotovo dvakrat premislili, kako močno in trmasto boste potiskali tekmečevo roko. 

Na dobrodelnem dogodku sta se v polaganju rok pomerila nekdanja avstralska zvezdnika ragbija Wendell Sailor in Ben Ross. Dvoboja je bilo konec ekspresno hitro, saj se je zaradi poškodbe Rossa končal že po dveh sekundah. Nesrečnežu je tekmec namreč zlomil roko, glasen pok pa je v trenutku utišal navijanje navzoče množice. Ob tem so se slišali le še kriki Rossa, ki se je v bolečinah sesedel na tla, kmalu zatem pa je prispel rešilec in ga odpeljal v bolnišnico, kjer je že prestal operacijo.

35-letni nekdanji ragbist je kasneje delil bolečo izkušnjo tudi z lokalnim časopisom in dejal: "Imel sem že zlomljena vratna vretenca in še nešteto drugih poškodb, ampak takšne bolečine še nisem izkusil. Slišal sem pok in najprej nisem vedel za kaj se sploh gre. Nato sem pogledal proti roki in videl, da čudno visi, nato sem pogledal še Wendella in takoj ugotovil, da nekaj ni v redu."

"Če bi lahko, bi njegov obraz verjetno postal bel," se je kljub neprijetni in boleči poškodbi znal pošaliti Ross, saj je Wendell Sailor temnopolta oseba.