© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
06.02.2015 11:06:11

Gostitelji favoriti

db

V 11. krogu balinarske superlige so gostitelji Luka Koper, Hrast, Lokateks Trata in Krim glede na trenutno uvrstitev na lestvici vsekakor favoriti v srečanjih z gostujočimi ekipami Skalo, Košano, Anteno in Planino.

Do konca rednega dela ligaškega tekmovanja so ostali le še štirje krogi, tako da za Planino, Košano in Skalo vsaka naslednja tekma pomeni neke vrste kvalifikacij. Za zagotovitev obstanka v superligi bodo morale ekipe z dna lestvice nujno premagati tudi katerega od papirnatih favoritov. Morda bodo imele priložnost že tokrat.
 
V srečanju med Luko Koper in Skalo so brez dvoma izraziti favoriti Koprčani, ki so v zadnjih treh tekmah nanizali tri zmage in tako v dobrih štirinajstih dneh osvojili več točk, kot so jih v prvih sedmih krogih. V prvi tekmi med tokratnima nasprotnikoma so slavili Sežanci, ki so bili takrat na lestvici kar za nekaj mest nad Koprčani. Tokrat je ravno obratno. Luka se je z dna prebila na četrto mesto, ki zagotavlja nastop v končnici za prvaka, Skala pa drsi proti dnu. Res imajo Sežanci pred zadnjo Planino še tri točke naskoka, a hkrati tako kot Kranjčani sila težek razpored v nadaljevanju, saj so njihovi nasprotniki v zadnjem delu tekmovanja ekipe, ki zasedajo prva štiri mesta na lestvici. Glede na trenutno uvrstitev je najlažji tekmec Skale v preostalih srečanjih prav Luka. Pa bo res?
 
Hrast je po odmevni zmagi v preteklem krogu proti dotlej neporaženi Lokateks Trati potrdil svojo kandidaturo za naslov državnega prvaka in za nastop v evropskem pokalu. Zato je tudi v srečanju proti novinki Košani absolutni favorit, kljub vidnem porastu forme Košancev, ki so  prav z zmago v preteklem krogu zapustili zadnje mesto na lestvici, na katerem so bili prisotni od prvega kroga dalje. Verjetno pa bodo morali Košanci svoje nove točke loviti na naslednjih tekmah, ki jih bodo igrali doma. Hrast si poraza v dvoboju s Košano enostavno ne sme in ne more privoščiti.
 
Lokateks Trata si kot gostitelj v srečanju proti Anteni Portorož drugega zaporednega poraza ne misli dovoliti. Poraz v preteklem krogu proti Hrastu je bil dovolj. Kljub že zagotovljenemu prvemu mestu na lestvici in prednosti petih točk proti najbližjemu zasledovalcu razprodaja točk za Ločane ne pride v poštev. Zato si bo morala Antena potrebne točke za preboj med štiri finaliste izboriti kje drugje. Morda v zadnjih dveh srečanjih, ko bo igrala z ekipama, ki zasedata zadnji dve mesti na lestvici.
 
V najslabšem položaju izmed ekip z dna lestvice se je po šestih zaporednih porazih znašla kranjska Planina, ki je svojo zadnjo točko osvojila pred tremi meseci, ravno proti tokratnemu nasprotniku, ljubljanskemu Krimu. Tokrat z neodločenim rezultatom ne bi bili zadovoljni ne eni ne drugi. Za oboje pride v obzir le zmaga, s katero bi se krimovci utrdili na tretjem mestu, medtem ko bi si Kranjčani z morebitno zmago vsaj začasno izognili zadnjemu mestu na lestvici. Ne gre namreč pozabiti, da sta nasprotnika Planine v prihodnjih dveh krogih najresnejša kandidata za prvaka, Lokateks Trata in Hrast, proti katerima Kranjčani realno ne morejo pričakovati odrešilnih točk. Torej jih bodo skušali osvojiti proti teoretično lažjemu nasprotniku. Ali je to Krim?

Srečanje med Krimom in Planino Ribnikar AS bo zaradi nastopa igralca Krima Žana Sodca na mednarodnem turnirju  reprezentančnih selekcij U-14 v Saint Vulbasu v Franciji na sporedu v četrtek, 12. februarja, ob 17. uri.


Pari 11. kroga (sobota ob 15. uri)
Koper: Luka Koper - Skala
Sežana: Hrast - Košana
Škofja Loka: Lokateks Trata - Antena Portorož 
Ljubljana: Krim - Planina Ribnikar AS (četrtek ob 17. uri)