© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
27.07.2014 10:05:30

Pokeršnik in Bedrač brez oddanega niza

Arsen Perić

V ponovitvi lanskega dvoboja za naslov državnega prvaka v odbojki na mivki sta aktualna prvaka Jure Peter Bedrač in Danijel Pokeršnik uspešno ubranila naslov.

Še drugič zapored sta v finalu premagala Lea Mohoriča in Klemna Ponikvarja - tokrat sta bila boljša z izidom 2:0 (12, 18).

V ženskem finalu sta presenetljivo slavili 15-letna Tajda Lovšin in leto starejša Daja Gorišek. Najstnici sta v finalu ugnali favorizirani Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić z 2:1 (16, -15, 13).

Finale v Kranju je nekoliko oviralo slabo vreme, a so organizatorji uspešno opravili svoje delo.

Najstnici Lovšinova in Goriškova sta na slovenskem vrhu zamenjali Simono Fabjan in Andrejo Vodeb, ki sta že končali aktivno kariero.

Po ženskih polfinalih so na sceno stopili še fantje. Branilca naslova nista imela nobenih težav z uvrstitvijo v finale, z 2:0 sta premagala Domna Kotnika in Aleksandra Ribiča. Z istim rezultatom sta se v finale prebila tudi Leo Mohorič in Klemen Ponikvar, ki sta ugnala navezo Gašper Vrhunc-Jernej Vrhunc.

Ponovitev lanskega finala se je končala podobno kot pred letom dni. Za Pokeršnika pa je bil to četrti zaporedni naslov državnega prvaka, pred sodelovanjem z Bedračem je namreč dva osvojil že z bratom Janom.

Na državnem prvenstvu nista nastopila Anže Bahč in Tadej Boženk, ki zastopata Slovenijo na svetovnem univerzitetnem prvenstvu v Portu, tekmovanje pa je minilo tudi brez Nejca Zemljaka, ki se z Janom Pokeršnikom pripravlja na turnir v Ljubljani, ki bo 1. in 2. avgusta na Kongresnem trgu.